Brazilska Serie A
0

VIDEO / Flamengo ide prema naslovu, Ronaldo se povrijedio

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prvi put nakon 1992. godine i šesti put u svojoj historiji Flamengo iz Rio de Janeira mogao bi postati brazilski nogometni prvak.

Carioce su tu priliku sebi omogućile gostujućom pobjedom (2-0) u Sao Paulu kod Corinthiansa u derbiju pretposljednjeg, 37. kola brazilskog nogometnog prvenstva. Pobijedili su golovima Ze Roberta u 26. minuti i Leonarda Moure iz 11-erca u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Tom je golu prethodio bizaran incident. Navijač domaće ekipe utrčao je na teren da se obračuna s nekim od igrača ili da opstruira izvođenje penala. Na njegov je sprint, međutim, najrevnije reagirao pomoćni sudija, koji se potukao s uljezom na terenu. Najprije ga je pokušao udariti zastavicom, a nakon toga ga je, poput huligana, opalio volejem po nogama zamalo ga saplevši.

Sudar Adriana (Flamengo) i Ronalda (Corinthians) na travnjaku se nije dogodio. Ronaldo je počeo utakmicu, ali je napustio travnjak u 25. minuti zbog povrede. Adriano nije igrao. Izvještaji spominju da si je spržio stopalo pri kućnoj nezgodi. Zaradio je opeklinu.

Flamengo je ovom pobjedom osigurao dva boda prednosti pred trima pratiteljima koji dijele drugo mjesto na tabeli. Pobjede li u posljednjem kolu Gremio na svojoj Maracani, crveno-crni će postati prvaci prvi put u 17 posljednjih godina.

Sao Paulo je propustio priliku zadržati prvo mjesto 4-2 porazom kod Goiasa. Sastavu Ricarda Gomesa bio je to drugi uzastopni poraz.

Fluminense je domaćom pobjedom (4-0) nad Vitorijom iz Bahije prvi put nakon 28 kola pobjegao iz zone ispadanja. U njoj je i dalje drugi veliki klub iz Rija, Botafogo.

Brazilska Serie A, 37. kolo:

Atletico Paranaense - Botafogo 2-0 Gremio - Gremio Barueri 4-2 Corinthians - Flamengo 0-2 Palmeiras - Atletico Mineiro 3-1 Santo Andre - Nautico 5-3 Fluminense - Vitoria Bahia 4-0 Goias - Sao Paulo 4-2 Sport Recife - Internacional 1-2 Cruzeiro - Coritiba 4-2

Avai - Santos 2-2

Redoslijed: 1. Flamengo 64, 2. Internacional 62, 3. Palmeiras 62, 4. Sao Paulo 62, 5. Cruzeiro 59...