Na putu ka Međugorju
306

FK Željezničar uručio školsku opremu djeci iz Konjica

Klix.ba
(Foto: fkzeljeznicar.ba)
U okviru akcije "Plavo je srce u meni" fudbaleri i stručni štab FK Željezničar danas su u sklopu puta za Međugorje gdje će dočekati utakmicu šestog kola fudbalske Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru, posjetili mještane Konjica koji su pretrpjeli velike materijalne štete usljed minulog požara koji je zahvatio našu zemlju, navodi se u saopštenju tima sa Grbavice.

Tim povodom Šef stručnog štaba Amar Osim i kapiten ekipe Zajko Zeba uručili su Crvenom križu Konjic zajedničku donaciju FK Željezničar, grafičke kuće GONG i lokalne podružnice firme SUR-TEC u vidu 20 ruksaka sa školskom opremom. Također pored toga FK Željezničar je zajedno sa Interex-om donirao i 20 paketa osnovnih životnih namirnica koje će sigurno dobro doći unesrećenim. Crveni Križ Konjic će sukladno informacijama kojima raspolaže navedenu donaciju sigurno proslijediti u prave ruke.

"Uvijek nam je drago podržati humanitarne akcije i trudit ćemo se zajedno sa našim partnerima da nastavimo ovakav vid saradnje. Konjic i okolina su nažalost ovog ljeta bili izloženi velikoj ekološkoj katastrofi i nadamo se da će ova simbolična pomoć pomoći ugroženim porodicama u ovim teškim vremenima", kazao je šef stručnog štaba tima sa Grbavice Amar Osim.

Zlata Raić, predsjednica lokalnog Crvenog križa Konjic, se zahvalila na posjeti i donaciji.

"Prezadovoljni smo učinjenim i drago nam je što nas je posjetio FK Željezničar koji ima armiju navijača u Konjicu i okolini. Posebno nam je drago što su mislili na naše najmlađe stanovnike kojima su uručili neophodnu školsku opremu. Želimo se svima zahvaliti koji su ovu akciju učinili ovako uspješnom“, kazala je Raić.

Nakon uručenja donacija, ekspedicija Željezničara je nastavila svoj put ka Međugorju gdje ih očekuje priprema za sutrašnju utakmicu. Ovo je samo jedna od planiranih aktivnosti u okviru akcije "Plavo je srce u meni“ koja će se nastaviti i u budućnosti.