|

FK Željezničar podnio prijavu Tužilaštvu zbog nepravilnosti u poslovanju kluba

FK Željezničar podnio prijavu Tužilaštvu zbog nepravilnosti u poslovanju kluba
123
Klix.ba
21.2.2017. u 18:59
68
komentara
123

dijeljenja
FK Željezničar podnio prijavu Tužilaštvu zbog nepravilnosti u poslovanju kluba Foto: Arhiv/Klix.ba
Organi FK Željezničar su nakon sagledavanja činjenica i konstatacija navedenih u rješenjima Poreske Uprave FBiH podnijeli prijavu Tužilaštvu za utvrđivanje odgovornosti za nepravilnosti u poslovanju kluba.
Imajući u vidu Statut i model rada, FK Željezničar ima obavezu informisati navijače, članove, sponzore i prijatelje kluba o svim važnim aktivnostima koje provode organi kluba. To je praksa koja je uspostavljena u proteklom periodu i koja će se nastaviti u budućnosti.

"Klub ovom prilikom informiše navijače, članove, sponzore i prijatelje Kluba da je u 2016. godini nadležnom Tužilaštvu dostavljena cjelokupna raspoloživa dokumentacija o poslovanju za period koji obuhvataju poreska rješenja, a radi provođenja daljih radnji i utvrđivanja eventualne odgovornosti za konstatovane nepravilnosti u poslovanju kluba", saopćeno je s Grbavice.

Do sada je FK Željezničar u nekoliko navrata informisao javnost o utvrđenim činjenicama, koje su rezultat kontrola Poreske uprave FBiH i putem web stranice je prezentovana rekapitulacija poreskog duga zaključno sa posljednom poreskom kontrolom u aprilu 2016.godine.

"Podsjećamo da su članovi Skupštine kluba još na sjednici održanoj 30. januara 2016. godine prilikom imenovanja Upravnog i Nadzornog odbora kuba pokrenuli pitanje utvrđivanja odgovornosti za konstatovane nepravilnosti u poslovanju. Samim tim, organi kluba su imali obavezu da sva saznanja o nepravilnostima, kao i raspoloživu dokumentaciju o poslovanju, objedine te u tom smislu informišu nadležne državne organe", dodaje se u saopćenju.

Stav FK Željezničar je da nakon ovog saopćenja, neće davati komentare i iznositi dodatne informacije, jer će Tužilaštvo u skladu sa svojim nadležnostima provoditi dalje aktivnosti, uključujući i eventualno informisanje javnosti.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...