Kreće prodaja i sezonskih
297

FK Željezničar objavio cijene ulaznica za Evropu i objasnio poskupljenje

D. P.
Evropa ponovo na Grbavici (Foto: Klix.ba)
Evropa ponovo na Grbavici (Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar priprema se za meč prvog pretkola Konferencijske lige u kojem na Grbavicu stiže bjeloruski Dinamo Minsk, a tim povodom objavljene su informacije o ulaznicama za ovaj duel.

Sezona za Plave počinje 13. jula utakmicom prvog pretkola Konferencijske lige. Osim za duel protiv Dinamo Minska, uskoro počinje prodaja i sezonskih ulaznica.

Iz FK Željezničar objavili su cijene ulaznica, a one su nešto veće nego proteklih godina. Iz kluba su dali i objašnjenje za porast cijena.

Ulaznice za susret sa FC Dinamo Minsk:

Jug: 7 KM

Sjever: 12 KM

Istok: 15 KM

Zapad A1: 30 KM

Za utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige između FK Željezničar i FC Dinamo Minsk neće važiti sezonske ulaznice. Desetogodišnje ulaznice će shodno ugovorima važiti za ovaj susret.

Sezonske ulaznice:

Sezonske ulaznice mogu kupiti isključivo aktivni članovi FK Željezničar za 2023. godinu, a cijene ulaznice su sljedeće:

Jug: 30 KM

Sjever: 100 KM

Sjever penzioneri: 30 KM (uz obavezan pokaz čeka i unosa u sistem)

Istok: 150 KM

Zapad A1: 270 KM

Zapad VIP Gold: 1500 KM

Pojedinačne ulaznice:

Jug: 5 KM

Sjever: 10 KM

Sjever djeca od 10 godina: 3 KM

Sjever djeca do 10 godina: Besplatno

Istok: 12 KM

Istok djeca: 5 KM

Zapad A1: 30 KM

"Rukovodstvo FK Željezničar koristi priliku da istakne da je povećanje cijena ulaznica rezultat inflatornih posljedica koje su se odrazile i na povećanje troškova organizacije utakmica u iznosu od 30 posto. Cijeneći veliku podršku naših navijača koji su i generalni sponzor Kluba, rukovodstvo je svjesno već nekoliko sezona držalo iste cijene ulaznica, ali je zbog dugoročne održivosti bilo primorano povećati cijene ulaznica za nadolazeću sezonu", saopćeno je s Grbavice.

Klub će uskoro objaviti termine prodaje sezonskih i pojedinačnih ulaznica za susret sa Dinamom. Aktivni članovi će imati prvenstvo kupovine ulaznica za utakmicu sa Dinamom.