Održana Skupština
1

FK Željezničar imenovao novog predsjednika: Nadam se da ću nastaviti proces oporavka i renesanse

H. H.
Jusuf Tanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Jusuf Tanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Dosadašnji potpredsjednik FK Željezničar Jusuf Tanović postao je novi predsjednik Uprave kluba s Grbavice.
Ovo je potvrđeno na današnjoj Skupštini FK Željezničar, na kojoj se birao nasljednik Edisa Kovačevića.

"Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali delegati Skupštine Kluba. Iznimna je čast i odgovornost biti na čelu najvećeg sportskog kolektiva u BiH. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i uspješno nastaviti proces oporavka i renesanse našeg Želje," istakao je novi predsjednik UO.

Jusuf Tanović je član Skupštine FK Željezničar od septembra 2021. godine, te član i potpredsjednik Upravnog odbora Kluba od juna 2022. godine. Magistar je ekonomskih nauka. Obrazovanje je stekao na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te Univerzitetima Delaware i North Park Chicago u SAD-u.

Tokom proteklih 27 godina je radio u internacionalnim kompanijama Price Waterhouse Coopers, IBM Business Consulting, Deloitte, EDC i Financial Markets International na poslovnom savjetovanju, analitici i rukovođenju kompleksnih, međunarodnih razvojnih projekata. Iza njega je višedecenijski humanitarni i filantropski angažman u BiH i SAD-u.

Podsjetimo, Edis Kovačević je ostavku podnio 2. novembra, ali je čekao kraj utakmice protiv Sloge kako ne bi unosio nemir u ekipu Plavih.

Na funkciji predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar bio je od jula 2022. godine dok je prethodno od septembra 2021. godine obnašao dužnost člana Nadzornog odbora Plavih.

U izjavi za Klix.ba otkrio je razloge svoje ostavke, poručivši da su u pitanju poslovne obaveze zbog kojih više nije u mogućnosti posvetiti se punim kapacitetom funkciji predsjednika Upravnog odbora.