Susret starih prijatelja
385

FK Željezničar gostuje na najmodernijem stadionu u regionu i uveličava proslavu Vardara

D. P.
Toše Proeski Arena (Foto: Twitter)
Toše Proeski Arena (Foto: Twitter)
Fudbalski klub Željezničar kao gost boravit će u Skoplju gdje će uveličati 75 godina postojanja FK Vardar, kao i proslavu 35. rođendana navijačke grupe Komiti.

Najatraktivniji stadion u regionu, Gradski stadion Skoplje, ili odnedavno Toše Proeski Arena, bit će domaćin spektakla kojeg uveličava FK Željezničar kao gost.

U sklopu proslave 75. rođendana FK Vardar bit će odigrana utakmica sa Željezničarom, a susret se igra u glavnom makedonskom gradu 23. novembra u 19:30.

Također, to će biti prilika i da navijačka grupa Komiti Skoplje proslavi 35 godina postojanja. Za ovu veliku priliku odabrali su FK Željezničar kao adekvatnog rivala tako da će Toše Proeski Arena biti mjesto pravog spektakla.

Željezničar će na put u Sjevernu Makedoniju krenuti nakon što okonča jesenji dio sezone posljednjim susretom Premijer lige protiv Posušja.

Inače, Toše Proeski Arena je najmoderniji stadion u regionu koji ispunjava kriterije UEFA 4 kategorije. O kakvom se stadionu radi, najbolje govori podatak da je 2017. godine bio domaćin UEFA Superkupa između Real Madrida i Manchester Uniteda.