Prijeti im suspenzija
193

FK Željezničar do 10. decembra mora isplatiti Mehmedu Alispahiću 34.100 KM

K. H.
Mehmed Alispahić (Foto: T. S./Klix.ba)
Mehmed Alispahić (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometni savez BiH danas je na svojoj zvaničnoj stranici objavio Službeni glasnik u kojem su izrečene sve odluke Disciplinske komisije s njenog zadnjeg zasjedanja održanog 10. novembra.

Između ostalog, oni su odlučili da FK Željezničar mora isplatit bivšem nogometašu Mehmedu Alispahiću 34.100 KM, kao i troškove postupka u iznosu od 600 KM. Rok do kojeg Plavi moraju isplatiti bivšeg igrača je 10. decembar 2021. godine.

Ukoliko Željezničar do pomenutog datuma ne isplati bivšeg igrača, Nogometni savez BiH će ga suspendovati za igranje prvenstvenih i utakmica Kupa BiH.

Objava na zvaničnoj stranici NS BiH
Objava na zvaničnoj stranici NS BiH

Željezničar je dobio kaznu i zbog "propusta u organizaciji" te korištenja pirotehnike u meču protiv Zrinjskog (2.000 KM), a kažnjeni su i Zrinjski s 3.000 KM, kao i Široki Brijeg i Rudar koji su dobili kazne od po 1.000 KM.

Banjalučki Borac dobio je kaznu u iznosu od 2.500 KM. Od ranije je poznato da je FK Sarajevo dobio kaznu zbog rasističkih ispada tokom utakmice protiv Rudara, a njima je NS BiH zatvorio istočnu tribinu na dva meča te im izrekao kaznu i iznosu od 5.000 KM.