Najava novih projekata
0

FK Velež organizuje još jedno donatorsko druženje "Crvena noć", stiže 300 gostiju

D. P.
Kadar s jedne od proteklih Crvenih noći (Foto: FK Velež)
Kadar s jedne od proteklih Crvenih noći (Foto: FK Velež)
Fudbalski klub Velež organizovat će još jedno donatorsko druženje pod nazivom "Crvena noć", koja će se održati u Mostaru u petak, 10. maja.

Kako su naveli iz FK Velež, majske noći u Mostaru su posebne, a Veležova Crvena još posebnija. Takva će biti i noć u petak 10. maja kada će FK Velež organizovati tradicionalnu donatorsku Crvenu noć.

Kao i prošle godine, ona će biti održana u salonu Infinity, poznatijem kao Havana.

"Više od jednog vijeka naš klub baštini pozitivne ljudske i sportske vrijednosti, a one će još jednom biti istaknute na tradicionalnoj manifestaciji koja će se održati uz prepoznatljiv slogan Rođenih 'Sve nas ista ljubav spaja'. Bit će to prilika da svi zaljubljenici u crvenu boju još jednom zajedno proslave uspješno realizovane sportske i infrastrukturne projekte ali i da se najave i podrže oni projekti koji će tek uslijediti", navodi se iz FK Velež u najavi.

Na ovogodišnjoj donatorskoj Crvenoj noći očekuje se više od 300 zvanica iz sportskog, poslovnog, političkog i društvenog života Mostara, Bosne i Hercegovine i regije koji na razne načine kontinuirano doprinose razvoju kluba. Iz Upravnog odbora Veleža najavljuju dolazak brojnih istinskih legendi kluba, te nekoliko iznenađenja.

"Jakog Veleža nema bez njegove armije navijača koja ga podržava ne samo u Mostaru, nego u svim krajevima Evrope i svijeta i upravo zbog toga FK Velež će naknadno objaviti način na koji će svi njegovi simpatizeri biti u prilici podržati započete projekte", dodaje se u saopćenju.