Mnogo promjena
80

FK Velež krenuo s pripremama, na prozivci četiri pojačanja za drugi dio sezone

D. P.
Jusufbegović je odradio prvi trening s Mostarcima (Foto: FK Velež)
Jusufbegović je odradio prvi trening s Mostarcima (Foto: FK Velež)
Nogometaši Veleža današnjom prozivkom i prvim treningom krenuli su s pripremama za proljetni dio sezone, a ekipu je okupio novi trener Nedim Jusufbegović.

Uprkos velikoj kiši, na današnjem okupljanju vladala je pozitivna atmosfera, a prvom okupljanju Rođenih u 2023. godini prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Adnan Frenjo, Amira Trbonja, Nedim Badžak, Anel Demić kao i predsjednik UO FK Velež gospodin Senad Kevelj, te direktor Sanjin Alagić, koji su iskoristili ovu priliku da prvotimcima na čelu sa stručnim stabom požele najljepše želje u novoj godini, novajlijama dobrodošlicu, te još jednom svima iskažu bezrezervnu podršku u daljnjem radu, predstojećim pripremama kao i nastavku takmičenja.

Trener Nedim Jusufbegović na raspolaganju je imao četiri nova imena,a to su Ante Hrkać, Mitar Ćuković, Faris Kadrić i Saša Domić.

Prvom timu prebačeni su članovi omladinske škole FK Velež Đanis Gosto, Haris Jogunović, Edis Nanić i Amar Milak, te povratnici sa posudbe Ajdin Drina i Faris Ribić.

FK Velež će se vratiti na renovirani travnjak stadiona Rođeni i to je veliki plus u odnosu na jesenji dio sezone.

"Ne trebam uopšte ni da govorim šta nam ovaj stadion znači i šta nam naši navijači znače. Jako puno! Ja mislim da je temelj svih uspjeha koje je Velež u proteklom periodu ostvario upravo bila nevjerovatna energija koja je dolazila sa ovih ovdje tribina. Vjerujte to je naša velika snaga, ali prije svega moramo i mi na terenu nešto da uradimo i ponudimo. Mi moramo da radimo, da napredujemo u svakom segmentu igre, a onda uz podršku naše Uprave, ali i jedno veliko zajedništvo svih nas, rezultat sigurno neće izostati", rekao je Jusufbegović.

Rođeni će u početnom dijelu priprema boraviti u Mostaru i u tom periodu planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica protiv FK Blagaj, NK Neretvanac iz Opuzena te konjičkog Igmana nakon čega će se uputiti u Antaliju(Turska) koja će od 29. januara do 10. februara predstavljati, sada već standardnu bazu Rođenih za finalno uigravanje linija tima i brušenje forme za nastavak proljetnog dio šampionata.

Pored napornih svakodnevnih treninga, boravak u Turskoj će biti iskorišten i za odigravanje prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima, pa su tako već ugovoreni susreti protiv ukrajinskih prvoligaša FC Vorskla i FC Minaj, te litvanskog FK Žalgiris.