Potpisan ugovor u Mostaru
26

FK Velež i Sarajevska pivara vežu brendove

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Fudbalski klub Velež danas je u Mostaru potpisao Ugovor sa Sarajevskom pivarom za narednu sezonu 2020/2021.

Ugovor su prostorijama Rođenih potpisali direktor FK Velež Džemil Šoše i direktor Sarajevske pivare d.d. Azur Mandžuka te su kazali kako vjeruju da će njihova saradnja biti uspješna i da vezivanje ova dva bredna smatraju višestruko značajnim.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

"Ovim putem je Sarajevska pivara podržala FK Velež za narednu sezonu kada želi napraviti jedan iskorak u odnosu ne tek završenu u kojoj smo također pokazali karakter, kvalitetu i volju i dokazali da se možemo nositi sa najjačim ekipama u BiH. Ja se iskreno nadam da će oni korištenjem našeg loga naći vlastiti interesa u svojoj promociji i ovim se putem zahvaljujem", kazao je direktor mostarskog kluba Džemil Šoše.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Direktor Sarajevske pivare d.d. Azur Mandžuka je kazao kako mu je čast da ispred Sarajevske pivare može potpisati ugovor sa FK Velež.

"Sarajevska pivara kao domaća firma ima obavezu prema društvu da podrži sve projekte koji su od značaja za društvo kroz spot i kulturu. Velež kao fudbalski klub se vraća na put stare slave i mi nakon 20 godina proizvodnje Lowe vraćamo, tako da smo tu prepoznali potencijal saradnje i vezivanje našeg brenda za FK Velež. Nadam se da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo", kazao je Mandžuka.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Podsjetimo da je Velež nakon povratka u Premijer ligu odlukom o ranijem okončanju prvenstva sezonu završio na 8. poziciji sa 32 osvojena boda poslije 22 odigrana kola. Iz FK Velež su već najavili da će šef stručnog štaba Feđa Dudić izvršiti 17. juna, prozivku igrača što će označiti i početak priprema za sezonu 2020/21.