Rođeni potvrdili
54

FK Velež će izgraditi novi teren bh. niželigašu, potpisan ugovor o saradnji

N. M.
Čelnici dva kluba potpisali ugovor (Foto: FK Velež Mostar)
Čelnici dva kluba potpisali ugovor (Foto: FK Velež Mostar)
Fudbalski klub Velež je večeras potpisao ugovor o saradnji s bosanskohercegovačkim niželigašem Fudbalskim klubom Blagaj, kojem će Rođeni izgraditi novi teren na njihovom stadionu.

Naravno, korist od ovog terena će imati i premijerligaš, budući da će nogometaši Rođenih isti koristiti za svoje treninge, dok će Blagaj tu igrati utakmice.

Ugovorom je definirano da će Fudbalski klub Velež, u narednom periodu, početi sa realizacijom infrastrukturnih ulaganja u teren na stadionu FK Blagaj, koji će uskoro biti potpuno izmjenjen, te će u budućnosti koristiti i jednom i drugom klubu.

"Ovim ugovorom naš klub će dodatno poboljšati uslove treniranja koji su i do sada bili na visokom nivou. Na ovaj način Fudbalski klub Velež potvrdio je jasno opredjeljenje uspostavljanja saradnje i pružanja pomoći klubovima mostarske regije, a koji su u prošlosti davali brojne talentovane igrače za naše omladinske kategorije. Nadamo se da će novi travnjak doprinijeti i razvoju mladih igrača", saopćeno je iz FK Velež.

Inače, Blagaj se takmiči u kantonalnoj ligi, a predsjednik Veleža Senad Kevelj danas je otkrio da će Velež novoizgrađeni teren moći koristiti u narednih pet godina.