Nogomet
32

FK Sloboda: Efendić i Veselinović spremni za Mladost, Subića bole leđa

FENA
(Foto: FENA)
Svi nogometaši Slobode na raspolaganju su treneru Vladi Jagodiću uoči nastupa protiv Mladosti u Doboj Kaknju osim Aleksandra Subića, koji ima problema s leđima.

Subić je upućen na dodatno snimanje kičme, jer je još na pripremama u Antaliji bio pošteđen većih napora na treninzima.

"Sve smo tokom priprema odradili kako treba i za mene, kao i za svakog trenera, najvažnije je da je rubrika 'povrijeđeni' ostala prazna. Tek po dolasku u Tuzlu aktueliziran je problem bolova u leđima Aleksandra Subića. To je posljedica jednog nepromišljenog treninga u teretani još dok je bio u beogradskom Partizanu. Narušen je disk u kičmi, bol silazi u preponski dio i mora se riješiti. Ali, nadam se da ćemo Subića uskoro imati u ekipi, ako ne protiv Mladosti onda na nekoj narednoj utakmici", izjavio je u razgovoru za Fenu trener Jagodić.

Za startni sastav, kaže Jagodić, konkuriše 20 igrača, a među njima su i Samir Efendić i Mladen Veselinović za koje je nedavno rečeno da još nisu okončali pregovore s klupskom upravom u vezi sa produženjem ugovora.

"Ne vidim u tome problem. S njima sam obavio razgovor, a samim tim što sam ih poveo na pripreme, računam na njih. Danas ili sutra će se i s njima okončati formalnosti. Onim igračima koji su bili u dilemi ostati ili otići, koji sebe vide drugdje, želim sretan put. To ni u kojem slučaju nisu Efendić i Veselinović", dodao je Jagodić.

Navodi da odlazak Ivana Kostića i Ivana Fatića uopće nije poremetio njegove planove vezane za proljetni dio prvenstva.

"Bilo bi pogrešno reći da ti igrači nemaju kvalitet. Cijenim ih kao igrače, ali mi je drago što se njihov odlazak desio sada, a ne u toku prvenstva. Bio bih u zabludi. Jasno sam rekao da sada imam grupu igrača koji jednako dišu za svoj klub. Kostiću i Fatiću želim i sve najbolje u karijeri, ali smatram da su pogriješili s profesionalne strane, dok o njihovim ljudskim kvalitetima neću da pričam". zaključio je šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić.