Haos na Koševu
118

FK Sarajevo zakazao vanrednu konferenciju: Hodžić već bivši, Fanimo upitan za finale Kupa

H. H.
Mathias Fanimo je zaradio povredu u duelu s Radnikom (Foto: T. S./Klix.ba)
Mathias Fanimo je zaradio povredu u duelu s Radnikom (Foto: T. S./Klix.ba)
Velika kriza u FK Sarajevo doživjela je kulminaciju nakon jutrošnjeg napada navijača na igrače u klupskom Trening centru u Butmiru, a Dušan Hodžić, jedan od nogometaša koji se našao na meti nezadovoljnih pristalica kluba s Koševa, već je napustio glavni grad BiH i neće konkurisati za finalni meč Kupa BiH koji Sarajevo igra u srijedu protiv Borca u Zenici.
Njemu na kraju sezone ističe ugovor i jasno je da nakon ovog incidenta neće ostati u bordo dresu, te je već sada napustio Sarajevo i u dogovoru sa čelnicima kluba i stručnim štabom neće igrati protiv Borca.

Kako su istakli iz FK Sarajevo, zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces provotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu, 26. maja u Zenici.

Tim povodom zakazana je i vanredna press-konferencija FK Sarajevo koja će se održati sutra, 25. maja na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

Predviđeno je da se predstavnicima medije obrate Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum, članovi Upravnog odbora FK Sarajevo Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić, te prvotimci Krste Velkoski, Amer Dupovac i Vladan Kovačević.

Zbog toga je još uvijek neizvjesno da li će i gdje Bordo tim sutra trenirati, a dodatni problem za stručni štab mogla bi predstavljati povreda Matthiasa Fanima koju je zaradio na jučerašnjem susretu protiv Radnika.

Najbolji igrač Sarajeva šepajući je napustio stadion, a kako saznajemo, zadobio je povredu ligamenata i njegov nastup u finalnoj utakmici Kupa protiv Borca je pod znakom pitanja.

Ukoliko se tome dodaju još i suspenzije veznjaka Aleksandra Pejovića i Tina Svena Sušića, jasno je da će Sarajevo pored narušene atmosfere biti i znatno oslabljeno.

Meč Borac - Sarajevo igra se u srijedu 26. maja u Trening kampu NS BiH u Zenici s početkom u 17 sati, a uživo će ga prenositi Arena Sport TV.