Žal za propuštenim
0

FK Sarajevo: Za titulu jesenjeg prvaka nisu pomogla ni čak 33 boda

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo je nakon 14 kola provedenih na prvoj poziciji BH Telecom Premijer lige BiH, a poslije poraza od Radnika iz Bijeljine, te pobjede ekipe Željezničara nad Širokim Brijegom, u posljednjem kolu lidersku poziciju i jesenju titulu ispustio iz ruku.

"U posljednih 15 godina Sarajevo u polusezoni nije osvojilo 33 boda, ali nam to ove sezone nije bilo dovoljno za titulu jesenjeg šampiona. Mogu samo podcrtati da sam ponosan na svaki od ta 33 osvojena boda", kazao je u razgovoru za fcsarajevo.ba direktor kluba Dino Selimović.

"Nažalost, bitan je samo konačni skor, a jako lošu sliku ostavili smo iza sebe porazom u Bijeljini, gdje su nam pojedini igrači olakšali posao kada je u pitanju njihov status u klubu. I ja i članovi Uprave i uposlenici, a i navijači, svi smo svjesni da se ne može svaka utakmica dobiti, ali nezalaganje, indolentnost i sramotan odnos prema dresu Sarajeva ne možemo, ne želimo i nećemo tolerisati", poručio je Selimović.

Sarajevo je od početka sezone odigralno najveći broj utakmica, kvalifikovalo se u 3. prekolo Evropske lige, gdje je nakon eliminacije Hiberniansa i Levskog izbačeno od crnogorske Zete. Bilo se dosta teško vratiti na pravi kolosijek, ali je ekipa smogla snage i u prvom narednom meču nadigrala Rudar iz Prijedora. Uslijedio je niz pobjeda kojim je poravnan najbolji start prvenstva u historiji. Sarajevo je bilo bolje i prvi put pobijedilo u svim derbijima - Željezničar, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski...

S druge strane desili su se potpuno neočekivani porazi od Travnika i Radnika iz Bijeljine, te eliminacija iz Kupa BiH od Zrinjskog.

"Stručni štab će pripremiti svoj izvještaj o radu u protekloj polusezoni, kojeg će razmatrati članovi Uprave kluba i donijeti svoj stav. Pokušat ćemo biti ekspeditivni kada je u pitanju igrački kadar, posebno igrači na koje ne računamo u narednom periodu, kako bi oni mogli pronaći klub, a mi adekvatna rješenja na njihovim pozicijama", zaključio je direktor FK Sarajevo.