Nastavak Premijer lige BiH
0

FOTO / FK Sarajevo u Tuzli gostuje bez Matka i Suljića

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Novu polusezonu Premijer lige BiH, FK Sarajevo nastavlja gostovanjem u Tuzli, gdje će ih dočekati FK Sloboda. Šef stručnog štaba Dragan Jović je istakao kako nakon dva mjeseca pauze potpuno spremni dočekuju nastavak prvenstva.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Što se tiče ekipe, Jović je kazao kako će u Tuzlu ići u istom sastavu kao i u utakmici protiv Olimpica, s tim da je jedini problem Matija Matko, koji se povrijedio na pretposljednjem treningu.

"Matija se povrijedio, ali ja se nadam da će biti spreman za nedjelju. Osim toga, Suljić je zbog žutih kartona suspendiran tako da ne možemo računati ni na njega. Ostali igrači su spremni i svi zajedno smo poželjeli utakmice koje nose takmičarski naboj i s nestrpljenjem očekujemo start prvenstva. Maksimalno ćemo se potruditi da pobijedimo i učvrstimo svoje pozicije pri vrhu", kazao je Jović.

Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Kapiten Bordo ekipe Sedin Torlak je naglasio kako je atmosfera u svlačionici odlična. Pripreme su, kako kaže, dobro prošle te će odmah na početku svi igrači dati svoj maksimum kako bi imali što bolji start u novoj polusezoni.