Odluka Bordo tima
143

FK Sarajevo u svojim fan shopovima neće prodavati ulaznice za derbi na Grbavici

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo u svojim "Bordo fan shopovima" neće prodavati ulaznice za subotnji derbi protiv Željezničara na Grbavici, saopćeno je danas iz tog kluba.

Željezničar i Sarajevo će odmjeriti snage u subotu, u okviru 4. kola Lige za prvaka, ali iz tabora "bordo" tima poručuju da prodaje ulaznica u "Bordo fan shopovima" neće biti s obzirom na to da nije došlo do promjene prvobitne odluke organizatora utakmice o broju ulaznica za gostujuće navijače.

"Fudbalski klub Sarajevo očekivao je pozitivan odgovor na zahtjeve kluba u proteklim danima o povećanju broja ulaznica za naše navijače, kao i o uvjetima ulaska navijača na stadion, svjesni da se fudbal igra zbog navijača, te da sarajevski derbi nije isti bez prisustva navijača oba kluba. Razumijemo odluku Udruženja navijača FK Sarajevo o nedolasku na subotnju utakmicu", stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Iz tabora ''bordo'' kluba ističu želju da "budući derbiji proteknu u obostranom fer i sportskom nadmetanju, kako na terenu tako i na tribinama, uz adevaktne uslove za sve navijače i građane koji žele gledati dva najpoznatija fudbalska kluba u Bosni i Hercegovini".