Detalji registracije
1

FK Sarajevo u nastavku sezone jači za trenera i tri izuzetno važna igrača

K. H.
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo u nastavku sezone zvanično će biti jači za trenera Gorana Sablića i tri od pet nogometaša koji nisu mogli biti registrovani za nastupe u domaćem šampionatu zbog administrativnih problema, potvrđeno je za Klix.ba.
Iz kluba nam je rečeno da je trener Goran Sablić dobio dozvolu da s klupe vodi svoje igrače, a pravo za nastup imaju Krste Velkoski, Mirko Oremuš i Matthiasu Fanimu, kojima je produžena radna dozvola.

Vicko Ševelj i Darko Lazić će imati pravo nastupa nakon što dobiju boravišnu dozvolu, a iz kluba nam je rečeno da su uradili sve što je potrebno i da sada čekaju dozvolu za njihov nastup, nakon čega bi napokon u kompletnom sastavu trebali igrati utakmice.

Bordo tim je nedavno dobio obeštećenje od transfera bivšeg golmana Vladana Kovačevića u poljski Rakow u iznosu od 500.000 eura. Taj novac pomogao je timu s Koševa da izmiri dio dugovanja, nakon čega su dobili dozvolu za registovanje pomenutih nogometaša koji su im sigurno mnogo nedostajali u proteklim utakmicama.

Sarajevo igra protiv Veleža u petak na stadionu Rođeni od 20 sati i već tada će biti osjetno jače i kompletnije, no treba reći da Fanimo neće biti na raspolaganju treneru Sabliću, jer je trenutno u Engleskoj te dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus.

Sabliću će s druge strane na raspolaganju biti dvadesetšestogodišnji Rifet Kapić, koji je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor s klubom.

Bordo tim je u prvih sedam kola osvojio 13 bodova i nalazi se na trećoj poziciji na tabeli s tri boda manje od Tuzla Cityja.