{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FK Sarajevo tvrdi da je fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža

10.4.2014. u 15:17
34
144
FK Sarajevo tvrdi da je fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža
34
FK Sarajevo tvrdi da je fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža
Fudbalski klub Sarajevo obavijestio je svoje navijače i simpatizere da na osnovu "preliminarnog mišljenja" sudskog vještaka Edina Kundalića mogu tvrditi da je u medijima objavljena "sporna fotografija" trenera Ljupka Petrovića i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana zapravo fotomontaža.
"Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz bit će dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15. aprila 2014. godine", kazao je Edin Kundalić, saopćeno je na zvaničnoj Facebook stranici kluba sa Koševa.

Ukoliko se, kako su istakli, nalazom i mišljenjem ovlaštenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podnijeti odgovarajuće prijave prema nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a "svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju".

Mediji u Bosni i Hercegovini i regiji su danas objavili fotografiju Petrovića i zločinca Arkana za koju se pretpostavlja da je nastala tokom ratova na području bivše Jugoslavije. Petrović u izjavi za Klix.ba nije negirao autentičnost fotografije, ali je kazao da "ne sjeća detalja", odnosno da mu je Arkan "pokazivao oružje" i da ga učio da puca. Potvrdio je, također, da je bio u kontaktima sa ratnim zločincem Ražnatovićem, te da su se poznavali iz perioda dok je Arkan bio vođa navijača Crvene zvezde.

FK Sarajevo je nakon pojavljivanja fotografije saopćilo da neće sklopiti ugovor sa srbijanskim trenerom. Zanimljivo, Petrović ni tokom press konferencije u FK Sarajevu nije negirao autentičnost fotografije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: