Saopćenje Bordo tima
167

FK Sarajevo traži od MUP-a KS da razmotri odluku o zabrani dolaska Hordi zla na derbi

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo je uputio urgentan dopis MUP-u Kantona Sarajevo da razmotri odluku kojom će 1.500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje derbiju.
"Bez navijača derbi gubi svoju čar. Želimo stati u njihovu odbranu! Upućujemo oštru kritiku za incident koji se dogodio jutros, ali to nije razlog da navijači koji su kupili svoje ulaznice ostanu bez mogućnosti prisustva, a Bordo tim da bude uskraćen podrške najvjernijih bordo navijača", stoji u kratkom saopćenju FK Sarajevo.

Podsjetimo, nakon današnjih nereda u naselju Grbavica u kojima je uhapšeno devet pripadnika Hordi zla, MUP Kantona Sarajevo je donio odluku da se zabrani dolazak navijača FK Sarajevo na stadion Grbavica.

Popularne Horde zla trebale su biti smještene na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, a dobili su 1.500 ulaznica i taj dio je ograđen, no sada će biti prazan.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se danas na stadionu Grbavica s početkom u 18:45 sati. Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalima Arene, a na portalu Klix.ba možete pratiti uživo tekstualni prijenos meča.