Visoka očekivanja
96

FK Sarajevo se priprema za finale Kupa BiH, Duljević i Kovačević žele novi trofej

Klix.ba
Ekipa FK Sarajevo se priprema za finale Kupa BiH, odnosno prvu utakmicu protiv Širokog Brijega, koja se igra u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 18 sati, a prvotimci Bordo tima Haris Duljević i Adnan Kovačević se nadaju da će ponoviti uspjeh iz 2014. godine, kada su podigli isti pehar.

“Sigurno je da su velika očekivanja. Na nama je da damo svoj maksimum, igramo veliku utakmicu, finale Kupa i nadam se ćemo doći do pozitivnog rezultata i da nećemo primiti gol na Koševu, kako bi u uzvratnoj utakmici imali dobru situaciju i osvojili trofej”, izjavio je Duljević.

Istakao je dobru atmosferu u timu.

“Poslije dvije vezane pobjede. atmosfera u ekipi je dobra. Na nama je da nastavimo u tom ritmu i nadam se pobjedi u srijedu", rekao je kapiten FK Sarajevo.

Od njega se očekuje najviše.

“Mislim da sam u odličnoj formi i naravno, uvijek može bolje. Na meni je da dajem svoj maksimum, kao u svakoj utakmici do sada i nadam se da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama. Pobjede i dobre igre ekipe su prioritet. Protiv Slobode sam dobio jako nezgodan udarac u prvom poluvremenu. Sanirao sam povredu i nadam se da ću biti 100 posto spreman za utakmicu u srijedu", kazao je Duljević.

Kapiten je zatražio podršku navijača.

“Navijači su naš 12 igrač i ovim putem ih pozivam da nas podrže u srijed", poručio je Haris.

Defanzivac Adnan Kovačević također želi svoj drugi trofej Kupa BiH, protivnika respektuje, ali vjeruje u uspjeh.

“Igrao sam posljednje finale Kupa u dresu Sarajeva i uspio sam osvojiti trofej hvala Bogu. Nadam se da će tako biti i ovog puta. Osjećam se dobro, igramo finale Kupa, imamo dvije teške utakmice ispred nas. Prva je na Koševu. Očekujem pobjedu bez primljen gola, to bi bilo dobro za nas. Vjerujem da bi nam taj rezultat pomogao u revanšu da budemo smireni i da ne žurimo taj gol. Nadam se pozitivnom rezultatu. Široki Brijeg ima dobru ekipu, mladog trenera, koji je uveo nešto novo. Igraju tu formaciju 3-5-2. Gledao sam ih protiv Željezničara, gdje su igrali kvalitetno. U ovoj sezoni smo dobili Široki Brijeg na Koševu 2:0, u gostima smo odigrali nerješeno 2:2 i nadam se novom pozitivnom rezultatu", rekao je Kovačević.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg se igra u srijedu na Koševu od 18:00 sati.