{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FK Sarajevo se pridružio evropskim velikanima, potpisan ugovor sa Turkish Airlinesom

24.2.2015. u 12:26
818
187
FK Sarajevo se pridružio evropskim velikanima, potpisan ugovor sa Turkish Airlinesom
818
FK Sarajevo i Turkish Airlines danas su potpisali troipogodišnji sponzorski ugovor, čime se klub sa Koševa pridružio evropskim velikanima poput Borussije Dortmund, Bayerna, Manchester Uniteda i Barcelone, koji također sarađuju s turskom aviokompanijom.
Novinarima su se uoči svečanog potpisivanja ugovora obratili predstavnici FK Sarajevo direktor Dino Selimović i predsjednik Edis Kusturica, kao i predstavnici kompanije Turkish Airlines potpredsjednik i direktor za marketing Ziya Taskent i direktor kompanije za BiH Ahmet Salih Kansu.

Selimović je istakao da je ugovor sa Turkish Airlinesom veliki uspjeh za FK Sarajevo, posebno zbog ne tako davnih finansijskih problema.

"Čast mi je i zadovoljstvo prisustvovati historijskoj konferenciji za medije FK Sarajevo, posebno jer potpisujemo sponzorski ugovor sa velikom kompanijom Turkish Airlines i to u vrijeme kada bh. kompanije mogu malo ili nikako pomoći bh. sport. Ovaj trenutak je posebno važan jer je FK Sarajevo ne tako davno bio u teškim finansijskim problemima, koji su prijetili gašenjem kluba. Međutim, ljudi iz kluba su voljom i trudom preokrenuli situaciju, pa se danas jedan veliki brend odlučio za saradnju sa našim klubom. Zahvaljujem se Turkish Airlinesu koji se nakon dvoipomjesečnih pregovora odlučio za saradnju s nama. Sretan sam i ponosan zbog toga. Vjerujem da će Turkish Airlines pomoći u ostvarivanju naših visokih ciljeva te da će saradnja biti zadovoljavajuća za obje strane", izjavio je Selimović.

Kusturica je rekao da je uspostavljanje saradnje s Turkish Airlinesom jedan od najvećih trenutaka u historiji FK Sarajevo.

"Radi se o historijskom događaju na koji smo ponosni. Ovo je jedan veliki sportski i poslovni događaj i poruka svima da BiH nije 'crna rupa' te da mi možemo naći partnere i izvan BiH. Saradnja sa Turkish Airlinesom je dokaz našeg dobrog rada, jer turska kompanija radi samo s najboljima. Siguran sam da smo na početku dugogodišnjeg uzbudljivog puta. Mi kao klub imamo visoke ciljeve, a da bismo ih ostvarili, potrebni su nam partneri. Ovo je poziv drugim kompanijama da investiraju u BiH", rekao je Kusturica.

Kansu je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa FK Sarajevo, kao i povećanjem broja letova između Turske i glavnog grada BiH.

"Izuzetno smo sretni zbog saradnje sa Sarajevom, posebno zbog historijskih i kulturnih veza između Turske i BiH. Napravili smo uspjeh i u poslovnoj saradnji povećanjem broja letova. U početku smo imali samo tri leta za Sarajevo sedmično, a sada ih ljeti imamo i po 18. Što se tiče sporta, BiH je zemlja sa sportskom historijom, a Sarajevo je veliki klub. Nadam se da će naše ime donijeti sreću FK Sarajevo", izjavio je Kansu.

Taskent je također izrazio zadovoljstvo saradnjom sa FK Sarajevo, klubom koji se sada pridružio evropskim velikanima.

"Drago nam je zbog saradnje s FK Sarajevo zbog naših historijskih veza s Balkanom. Nogomet je više od sporta, on spaja ljude. Mi već sarađujemo s velikim klubovima poput Bayerna, Barcelone, Borussije Dortmund i Manchester Uniteda. Nadamo se da će ovaj ugovor doprinijeti boljim odnosima dviju zemalja", rekao je Taskent.

Na kraju konferencije je svečano potpisan ugovor, a potom je uslijedilo fotografisanje sa maketom Turkish Airlinesa i novim dresom FK Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: