Reorganizacija
19

FK Sarajevo raspisuje konkurs za šefa omladinskog pogona

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
FK Sarajevo obavještava javnost da će, zbog reorganizacije poslova unutar Omladinskog pogona, uskoro biti raspisan konkurs za šefa omladinskog pogona FK Sarajevo.

U odnosu na ranije, šef omladinskog pogona će pod svojom ingerencijom imati i Akademiju FKS, ali i Školu fudbala Asim Ferhatović-Hase, u čemu će mu pomagati tehnički sekretari Akademije odnosno Škole fudbala.

Do sada, poziciju rukovodioca Akademije FKS i Škole fudbala AFH obnašali su Sanjin Alagić i Emir Karahmet, čiji ugovori o radu ističu 30. juna 2018. i ovom prilikom FK Sarajevo im se zahvaljuje na svemu što su uradili za klub, s napomenom da svi kandidati, koji ispunjavaju uslove, mogu predati prijave na konkurs.

Upravni odbor izražava posebnu zahvalnost Sanjinu Alagiću, s obzirom na to da je Akademija FK Sarajevo napravila iskorak u odnosu na konkurenciju, a cilj nam je da u budućnosti što više omladinaca postane konkurentno u seniorskoj ekipi.

Svojim profesionalnim radom i zalaganjem Alagić je dao veliki doprinos uspjehu Adademije FK Sarajevo, s tim što se ne smiju zaboraviti ni zasluge svih trenera koji su, također svojim radom, udarili veliki pečat uspjesima u protekloj sezoni. Tu se prije svega misli na Dženana Uščuplića, Admira Hasančića i Memnuna Suljagića, ali i ostale trenere u Akademiji.

Podsjetimo, za vrijeme mandata Alagića, Akademija se etablirala kao najbolja u BiH i jedna od najboljih u regionu što potvrđuju i rezultati. Osvojene su titule prvaka BiH u svim omladinskim kategorijama u prošloj sezoni, uspješno je obavljena promocija mladih igrača u seniorski tim, a nisu izostali ni zapaženi rezultati na internacionalnim turnirima širom Evrope.