Dugogodišnja podrška
0

FK Sarajevo poklonio dres načelniku Općine Centar

FENA
Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo posjetila je danas Općinu Centar i poklonila dresove načelniku Dževadu Bećireviću i vijećnicima u znak zahvale za dugogodišnju podršku sarajevskom prvoligašu.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović rekao je da je Općina Centar jedan od rijetkih nivoa vlasti koji godinama pomažu bordo klub, ali da za su za finansijsku stabilizaciju kluba neophodne vlasničke transformacije.

''Klubovi su u teškoj finansijskoj situaciji i mi u FK Sarajevo kao jedno od rješenja vidimo transformaciju vlasništva klubova u vidu kontrolisane privatizacije'', naglasio je Selimović.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Slaven Kovačević istaknuo je da propisi u Bosni i Hercegovini ne favoriziraju sport i sportiste, zbog čega se divi svakom sportisti ili sportskom kolektivu kojem u ovakvim uvjetima uspjeva izaći na međunarodnu scenu.

Načlnik Bećirović je kazao da se FK Sarajevo finansijski stabilizirao od kada je izabrana aktuelna uprava kluba, koja se mora izboriti uglavnom sa starim dugovima jer su prema većini sadašnjih nogometaša obaveze izmirene.

Dodao je da Općina planira zamjeniti stolice na zapadnoj tribini stadiona Koševo, ali da su obezbijeđena sredstva za samo 4-5.000 stolica, što je još uvijek nedovoljno.