Ne odustaju
364

FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu za pokušaj ubistva Muhameda Džakmića

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu HNK protiv nepoznatog počinioca zbog pokušaja ubistva pomoćnog trenera tima s Koševa Muhameda Džakmića, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Bordo tima.

Iz Sarajeva zahtijevaju pregledanje svih snimaka sa stadiona Pod Bijelim brijegom kako bi se na osnovu videomaterijala utvrdio počinitelj ovog nedjela.

Podsjetimo, Džakmić je nakon utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između domaćeg Zrinjskog i Sarajeva (2:2) pogođen tvrdim predmetom u glavu.

Pomoćnom treneru Sarajeva je pomoć ukazana na terenu, a potom je odvezen u mostarski Centar za urgentnu medicinu.

Džakmić je kasnije pušten na kućnu njegu s nekoliko šavova na glavi, dok je ustanovljeno da je doživio potres mozga.

"Povreda je nastala udarcem tvrdim predmetom u predjelu glave, parijetalno lijevo, usljed čega je nastala lacerokontuzna rana. Kratko je gubio svijest, prethodnu noć dva puta povratio. Rana je zašivena sa četiri šava u KBC Mostar. Dan poslije je osjećao vrtoglavicu i nastabilnost. Na KCUS-u je urađena dodatna dijagnostika CT glave i mozga bez znakova krvarenja. Pregledao ga je neurohirurg, dobio je antitetanus zaštitu i antibiotik. Date su detaljne upute za daljnji tretman. Pošteda minimalno deset dana, kontrola neurohirurga", izjavio je nedavno povodom ovog slučaja doktor za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dževad Vrabac.