Jedan kontrolni meč
15

FK Sarajevo otputovao na prvi dio priprema u Ljubuški, Marinović poveo 25 igrača

F. Z.
Foto: FK Sarajevo (Bordo tim otputovao na pripreme)
Foto: FK Sarajevo (Bordo tim otputovao na pripreme)
Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo jutros su iz Trening centra Butmir otputovali u Ljubuški, gdje će obaviti prvi dio priprema za nastavak sezone.

Bordo tim će u Ljubuškom boraviti do 21. januara, a tamo će odigrati i jedan kontrolni meč protiv NK Ljubuški s kojim je ekipa s Koševa igrala početkom sezone u Kupu Bosne i Hercegovine.

"Uradili smo tri treninga po planu kao što smo i zamislili. Mogu reći da su momci dobro odgovorili zadatku. Sad idemo u Ljubuški, gdje ćemo isto tako imati tri treninga i utakmicu u kojoj će igrati dvije ekipe po 45 minuta. Već smo počeli uigravanje ekipe i ono što je naša vizija igre, da probamo od prvog treninga to da radimo i igračima jasno pokažemo šta želimo, odnosno kako bismo htjeli da Sarajevo igra u nastavku sezone", rekao je pomoćnik Vinka Marinovića Danimir Milkanović.

Drugi dio priprema FK Sarajevo odradit će u Antaliji, a ekipa s Koševa u Tursku putuje 29. januara i ostat će do 10. februara.

Novi šef stručnog štaba Vinko Marinović u Ljubuški je odlučio povesti 25 igrača, a to su: Kovačević, Džafić, Dizdarević, Hodžić, Šabanović, Dupovac, Lazić, Kurdić, Šerbečić, Pidro, Islamović, Imamović, Đokanović, Gavrić, Oremuš, Stanojević, Velkoski, Tatar, Rahmanović, Salčin, Milanović, Cruz, Handžić, Ahmetović i Guzina.