Trenutno traju pregovori
225

FK Sarajevo odbio milionsku ponudu za Đokanovića, u pregovore se uključio drugi klub

D. P.
Đokanović bi uskoro mogao u Tursku (Foto: E. M./Klix.ba)
Đokanović bi uskoro mogao u Tursku (Foto: E. M./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo odbio je milionsku ponudu za Andreja Đokanovića, a koja je na adresu koševskog kluba stigla iz turskog Konyaspora.

Kako saznaje portal Klix.ba, na adresu FK Sarajevo stigla je ponuda od milion KM, plus 400.000 KM bonusa za jednog od najboljih veznjaka Premijer lige. Ponudu je poslao Konyaspor.

Turski mediji već nekoliko dana pišu o tome kako bi ovaj mladi reprezentativac BiH mogao karijeru nastaviti upravo u Konyasporu, ali to se neće dogoditi jer su na Koševu odbili ovu ponudu.

No, to ne znači da će Đokanović ostati na Koševu u narednoj polusezoni. Postoji nova opcija, također iz Turske.

Kako saznaje Klix.ba, delegacija FK Sarajevo trenutno je u Turskoj gdje pregovara s Ankaragucuom oko transfera Đokanovića.

Klub iz Ankare zagrijan je za dovođenje mladog nogometaša i nada se kako će dogovoriti uslove transfera sa Sarajevom. Već sutra, ili najkasnije prekosutra, bit će poznato da li će Đokanović karijeru nastaviti u Ankaragucuu.

Đokanović, koji je prošao omladinsku školu Sarajeva, za Bordo tim debitovao je 2019. godine. Standardni je mladi reprezentativac BiH, a upisao je i dva nastupa za seniorsku selekciju.