Važna funkcija
171

FK Sarajevo objavio konkurs za direktora: Ko će naslijediti Ajlu Alimanović?

E. B.
Fudbalski klub Sarajevo je objavio konkurs za mjesto generalnog direktora koje je ostalo upražnjeno nakon ostavke koju je podnijela Ajla Alimanović.

U oglasu koji je objavio Fudbalski klub Sarajevo na Klix Posao, a kojeg možete pogledati OVDJE, između ostalog se navodi da osoba koja bude zaposlena će voditi brigu o finansijama i svim važnim procesima unutar kluba, a direktno će biti nadređena odjelima prodaje, marketinga, PR-a, te pravnim i računovodstvenim sektorima.

Kako su istakli iz Bordo tima, idealni kandidat bi trebao imati iskustva iz sporta/biznisa, biti zaljubljenik u sport i posebno u FK Sarajevo.

Svi kandidati mogu poslati svoj CV uz motivacijsko pismo na mail [email protected], a oglas ostaje otvoren do 18. augusta.

Pred novim direktorom ili direktoricom će biti pune ruke posla s obzirom na organizacijsko stanje u kojem se klub nalazi.

Podsjetimo, najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, su bile nezadovoljne radom direktorice Alimanović, te su bojkotovali domaće utakmice zbog nje i trenera Mirze Varešanovića.

Pozicijom direktora sve ključne pozicije u Bordo timu bi bile popunjene nakon što je danas sportski dio kluba kompletiran dolaskom sportskog direktora Senijada Ibričića i trenera Simona Rožmana.