Nogomet
62

FK Sarajevo novogodišnjim paketićima obradovao djecu Zavoda Pazarić

Klix.ba
(Foto: fksarajevo.ba)
Uposlenici Fudbalskog kluba Sarajevo pokrenuli su internu akciju, a čitav kolektiv Bordo kluba odlučio je na kraju kalendarske godine obradovati stićenike Zavoda Pazarić.

Zavod Pazarić u sklopu svog rada socijalno i zdravstveno zbrinjava, obrazuje i osposobljava za život i rad djecu i omladinu do 25 godina starosti sa invaliditetom, smetnjama u psihičkom razvoju, umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama.

U jutarnjim satima danas uposlenici FK Sarajevo su pripremili potrebne paketiće, a kako bi iznenađenje za stićenike Zavoda Pazarić bilo potpuno, prvotimci FK Sarajevo, Adi Adilović i Samir Radovac, zajedno sa igračicama SFK 2000 Sarajevo i polaznicima Akademije FK Sarajevo uputili su se ka Zavodu i sa sobom ponijeli novogodišnje paketiće.

Kolektiv ove ustanove dočekao je predstavnike Sarajeva na jedan sjajan način, te su im u znak zahvalnosti pripremili novogodišnju priredbu, a pjevajući poznatu pjesmu Kemala Montena "Sarajevo ljubavi moja", poželjeli su igračima ekipe s Koševa mnogo sreće u proljetnom dijelu prvenstva.

"Zahvaljujem se Fudbalskom klubu Sarajevo na dolasku i prigodnim poklonima za djecu iz Zavoda Pazarić i nadam se da će biti još ovakvih prilika za naše susrete", kazao je Jasmin Ćerimagić, direktor Zavoda Pazarić za zvaničnu klupsku web stranicu.

Fudbalski klub Sarajevo, kao društveno odgovoran klub, rado će ugostiti stićenike Zavoda Pazarić na predstojećim utakmicama Bordo kluba na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 2017. godini.