Važna pozicija u klubu
52

FK Sarajevo ni nakon tri mjeseca nije imenovao nasljednika direktorice Ajle Alimanović

E. B.
Ajla Alimanović (Foto: Instagram)
Ajla Alimanović (Foto: Instagram)
Fudbalski klub Sarajevo ni nakon tri mjeseca nije imenovao nasljednika Ajle Alimanović na poziciji direktora Bordo tima.
Alimanović je 24. jula podnijela neopozivu ostavku na funkciju direktorice FK Sarajevo na kojoj je provela više od godinu dana, a njenim odlaskom ispunjen je posljednji zahtjev Hordi zla za povratak na domaće utakmice.

Koliko je povratak najvatrenijih navijača Bordo tima bio bitan, govore i posljednji rezultati kluba s Koševa koji se nalazi na drugom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je 3. augusta objavio oglas za mjesto direktora, a on je bio otvoren do 18. augusta. Prema informacijama našeg portala, na konkurs se prijavilo više osoba sa kojim su obavljeni razgovori.

No, tri mjeseca nakon što je Alimanović objavila da odlazi, Fudbalski klub Sarajevo još uvijek nije popunio to veoma važno radno mjesto.

Ipak, da tranzicija prođe što bezbolnije, Alimanović je na odlasku poručila da je voljna obavljati sve poslove koje od nje klub zatraži dok ne bude imenovan njen nasljednik ili nasljednica.

"Ostajem na raspolaganju klubu za sve što je potrebno dok se ne pronađe adekvatna zamjena", saopćila je tada Alimanović.

Kontaktirali smo i Fudbalski klub Sarajevo, iz kojeg su nam kratko rekli da je procedura za izbor novog direktora još uvijek u toku.