Vrijedna nagrada
15

FK Sarajevo nagrađuje najbolje učenike iz Kantona Sarajevo godišnjim ulaznicama

Klix.ba
Bliže se kraj takmičarske sezone u Premijer ligi BiH, ali i kraj školske godine, pa je FK Sarajevo odlučio je iznenaditi i nagraditi najbolje školarce iz Kantona Sarajevo.

FK Sarajevo će svim učenicima generacija u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo dodijeliti besplatnu godišnju ulaznicu za predstojeću takmičarsku sezonu 2017/18. Radi se o ukupno 113 ulaznica.

"Ovom aktivnošću FK Sarajevo želi istaći značaj školovanja i edukacije, kao sastavnog dijela života svake osobe, a klub želi dodatno mlade osobe motivisati kako ne bi zapostavili svoje školske obaveze. U sklopu trenažnih programa Škole fudbala Asim Ferhatović-Hase i Akademije FK Sarajevo, klub često organizuje različite edukacije te vodi brigu o školskom uspjehu svojih polaznika, kako bi klub u svom pogonu prije svega djecu usmjeravao ka ispravnim životnim vrijednostima. Vjerujemo da će ova naša aktivnost obradovati učenike, koje očekujemo u velikom broju na predstojećim evropskim i prvenstvenim utakmicama na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase", saopćeno je iz FK Sarajevo.