Nogomet
3

FK Sarajevo: Jednoglasna odluka o promjeni stručnog štaba

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo, stavljajući interes i zacrtane ciljeve kluba na prvo mjesto, jednoglasno je donio odluku o promjeni stručnog štaba prvog tima nakon završetka prvog dijela sezone 2013/14.

"Jedan od primarnih razloga su objektivne okolnosti uzrokovane zdravstvenim stanjem šefa stručnog štaba FK Sarajevo Husrefa Musemića, koje očito uslovljavaju njegov radni angažman uz nesumnjivu potrebu za obavljanjem mirnijeg posla bez stresa i radnih napora koje zahtijeva funkcija šefa stručnog štaba, a uzimajući u obzir i ambicije koje ima klub koje iziskuju potpunu posvećenost klubu i funkcioniranju njegovog sportskog segmenta", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Uprava FK Sarajevo je ocijenila da dio planova i programa u pogledu kvaliteta igre prvog tima nije ispunjen.

"Uvažavajući ličnost Husrefa Musemića, nastojanje i želju da u najboljoj namjeri doprinese podizanju igre na viši nivo koja odgovara renomeu FK Sarajevo i uz punu zahvalnost za takvo nastojanje i dosadašnju saradnju, Upravni odbor FK Sarajevo ponudio je Musemiću značajnu rukovodeću poziciju u klubu, a u svjetlu saradnje sa FC Cardiff City i planiranog uspostavljanja Akademije FK Sarajevo pri omladinskom pogonu FK Sarajevo o čemu će se Musemić izjasniti do 15. decembra", navodi se u saopćenju.

Novi stručni štab će biti kompletiran vrlo brzo, u koji su već sada imenovani Dženan Ušćuplić na poziciju prvog asistenta i Almir Hurtić, koji će imati za cilj koordinaciju igara polaznika omladinskog pogona i Akademije FK Sarajevo i njihove što brže integracije u prvi tim FK Sarajevo.

Također, Enver Lugušić je pristao na saradnju sa FK Sarajevo u pogledu uspostavljanja škole golmana pri Akademiji i omladinskom pogonu FK Sarajevo, te je planirano da bude koordinator svih aktivnosti kada su u pitanju golmani prvog tima i svih takmičarskih selekcija, saopćeno je iz FK Sarajevo.