Optimizam u bordo taboru
0

FK Sarajevo ide po tri boda u Široki Brijeg

Piše: D. Bošnjak
Optimizam i novi sponzor u bordo klubu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Optimizam i novi sponzor u bordo klubu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo je održana konferencija za medije uoči utakmice 23. kola Premijer lige u kojoj klub s Koševa gostuje u Širokom Brijegu. Prilika je iskorištena i za predstavljanje novog sponzora, kompanije Perutnina Ptuj BiH.

Konferenciji za medije je prisustvovao direktor FK Sarajevo Dino Selimović, pomoćni trener Esad Selimović i prvotimac Edin Husić te direktor kompanije Perutnina Ptuj BiH Mladen Andrić. Na početku konferencije je potpisan sponzorski ugovor na zadovoljstvo obje strane.

"FK Sarajevo vrijedno radi na rješavanju finansijske situacije, a sponzorski ugovor sa Perutninom Ptuj je korak naprijed. Zahvaljujem se kompaniji koja je prepoznala naš kvalitet i odlučila uložiti svoja sredstva", rekao je Selimović.

Nakon direktora FK Sarajevo novinarima se obratio i direktor Perutnine Ptuj BiH Mladen Andrić, koji je također zadovoljan postignutom saradnjom.

"Naša kompanija egzistira u BiH od 2008. godine i postali smo jedna od najboljih firmi, baš kao što je i Sarajevo jedan od najboljih klubova u BiH, tako da je naša saradnja prirodna. Čast nam je pridonijeti uspjesima Sarajeva. Naši proizvodi od bijelog pilećeg mesa su korisni za sportiste, tako da sa sportom imamo usku vezu. Ranije smo ostvarili saradnju i sa Rukometnom reprezentacijom BiH", izjavio je Andrić.

Nakon potpisivanja ugovora novinarima se obratio pomoćni trener FK Sarajevo Esad Selimović, koji je najavio utakmicu sa Širokim Brijegom.

"Ovo je jedna od najvažnijih utakmica sa Širokim Brijegom, a i direktni smo konkurenti za što bolji plasman na tabeli. Očekujem tešku utakmicu, ali smo se dobro spremili i u Široki Brijeg idemo po sva tri boda", rekao je pomoćni trener Sarajeva.

Esad Selimović je rekao da najveća opasnost prijeti od Wagnera, ali da vjeruje u svoju ekipu.

Što se tiče igrača koji neće nastupiti za Sarajevo, to su povrijeđeni Emir Obuća, Dilaver Zrnanović i Kenan Handžić. Još uvijek nije poznato u kojem će sastavu bordo tim istrčati na Pecaru, konačnu odluku Dragan Jović će donijeti na večerašnjem treningu u Čitluku, gdje će ekipa krenuti u podne.

Vezni igrač Husić je istakao da u ekipi vlada dobra atmosfera nakon pozitivnih rezultata i da će igrati na pobjedu. Dodao je da je zadovoljan svojim igrama, ali i da će učiniti sve kako bi još više doprinosio klubu.

Na pitanje našeg novinara o formi Saida Huseinovića, Selimović je rekao da on još uvijek nije spreman za svih 90 minuta, ali da može kvalitetno odigrati nekih 20 do 30 minuta.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 21. aprila u 16:30 sati.