Nogomet
0

FK Sarajevo i defanzivac Mario Barić sporazumno raskinuli ugovor

Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo i defanzivac Mario Barić, sporazumno su raskinuli ugovor, te ovaj fudbaler u proljetnom dijelu sezone neće nositi bordo-bijeli dres, saopćeno je iz press službe tima s Koševa.

Barić je u redove Sarajeva stigao u zimskom prelaznom roku u sezoni 2013/14, a debitovao je 1. marta 2014. godine u Zenici protiv Čelika. Prije dolaska u Fudbalski klub Sarajevo, Barić je nastupao za Vojvodinu, Slaven Belupo, KAA Gent, Karlovac i Zminj.

"Drago mi je što sam nosio dres Sarajeva i nastupao za ovaj klub. U protekle dvije godine sam imao priliku i čast da sa klubom osvojim Kup i titulu prvaka Bosne i Hercegovine i to su sjajne uspomene po kojima ću pamtiti period proveden u Sarajevu. Mojim već sada bivšim saigračima želim mnogo sreće, uspjeha i zdravlja, a klubu da nastavi koračati putem koji je zacrtao, a to je put uspjeha", kazao je Barić.

U dosadašnjem toku sezone, Mario Barić je sakupio osam nastupa, pri tome upisavši jednu asistenciju, a dres Fudbalskog kluba Sarajevo ukupno je nosio na 38 utakmica i postigao jedan gol, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvalio Mariju Bariću na njegovom doprinosu u uspješnim rezultatima našeg kluba u proteklim sezonama, te mu želi sreću i uspjeh u nastavku fudbalske karijere.