Iz banjalučkog Želje
44

FK Sarajevo doveo najtalentovanije blizance (16) u Bosni i Hercegovini

E. B.
Aleksa i Sergej Popović s direktoricom FK Sarajevo Ajlom Alimanović
Aleksa i Sergej Popović s direktoricom FK Sarajevo Ajlom Alimanović
Fudbalski klub Sarajevo je doveo 16-godišnje Aleksu i Sergeja Popovića, najtalentovanije blizance u Bosni i Hercegovini.

Aleksa i Sergej Popović su danas napustili banjalučki Željezničar Sport Team i potpisali profesionalne trogodišnje ugovore sa FK Sarajevo.

Blizanci koji su ponikli u nogometnoj školi banjalučkog Željezničara su već sa 16 godina debitovali na seniorskom nivou u Prvoj ligi RS.

Sergej, koji igra na poziciji desnog krila, je nastupio 13 puta za desetoplasiranu ekipu Prve lige, a lijevo krilo Aleksa je nastupio 10 puta i postigao dva gola.

"Imali smo mnogo ponuda za Sergeja i Aleksu, na kraju smo se dogovorili sa Sarajevom i želimo im mnogo sreće u nastavku karijera", rekao je direktor Željezničar Sport Teama Radomir Popović.

"Sretni smo zbog dolaska u Sarajevo, stigli smo u veliki klub. Spremni smo za novi iskorak u našim karijerama. Proveli smo deset prelijepih godina u Željezničar Sport Teamu, zahvalni smo svim trenerima, ljudima u klubu i saigračima. Sigurno da će nam nedostajati naši drugari, ali sve ovo je dio nogometa i profesionalnog načina života", poručili su Aleksa i Sergej Popović koji su 13 i 12 puta nastupili za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.