Upozorenje pred utakmicu
207

FK Sarajevo će eventualne nepravilnosti u suđenju Elvisa Mujića prijaviti UEFA-i

D. B.
Elvis Mujić (Foto: F. K./Klix.ba)
Elvis Mujić (Foto: F. K./Klix.ba)
Odlukom Nogometnog saveza Federacije BiH utakmicu 26. kola Premijer lige BiH između aktuelnog šampiona FKsarajevo i FK Borac sudit će Elvis Mujić, a iz kluba s Koševa su nezadovoljni te su upozorili da će sve eventualne nepravilnosti prijaviti UEFA-i.

U saopćenju FK Sarajevo ističu da je Mujić napravio brojne greške u aktuelnoj i prethodnim sezonama te da njegovo delegiranje može narušiti integritet takmičenja.

"FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utječe na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost. Iako smo svjesni da do promjene službenih lica delegiranih od strane NS FBiH neće doći, na ovaj način želimo istaći sumnju da će integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe", navodi se u saopćenju.

Iz FK Sarajevo su najavili da će eventualne nepravilnosti u suđenju prijaviti UEFA-i, a pozvali su i navijače da dostave svoje žalbe.

"Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu", dodaje se u saopćenju.