Sastanak u Vakufskoj Banci
0

FK Sarajevo bi mogao dobiti kreditnu karticu 2013. godine

Piše: D. B.
U srijedu je u prostorijama Vakufske Banke održan sastanak na kojem je dogovaran projekt kreditnih ili debitnih kartica sa brendom FK Sarajevo i NK Čelik. Na sastanak su pozvani i predstavnici Veleža i Željezničara, ali se pozivu nisu odazvali.
FK Sarajevo je krajem 2011. godine predložilo Vakufskoj Banci kobrendiranje kreditne ili debitne kartice sa brendom FK Sarajevo. Projektni tim pomenute banke je radio na pripremi projekta, a u srijedu je održan i sastanak.

"Održali smo inicijalni sastanak na kojem su prisustvovali direktor FK Sarajevo Dino Selimović i direktor NK Čelik Alija Porča. Pozvani su bili i predstavnici FK Željezničar i FK Velež, ali se oni nisu odazvali. Za njih ćemo ipak pripremiti detaljnu prezentaciju i posjetiti ih u narednom periodu, kako bismo im predstavili projekt. FK Sarajevo pristaje na saradnju, a iz Čelika također imamo pozitivan odgovor. Sada slijedi zahtjev VISA-i International za početak ovog komplikovanog procesa. Ukoliko predstavnici Željezničara i Veleža pristanu učestvovati, u projektu će biti četiri pomenuta kluba, no, ukoliko se to ne dogodi, u projekt idu Sarajevo i Čelik", izjavio je za portal Klix.ba Edis Kusturica, izvršni direktor Vakufske Banke d.d. Sarajevo.

Kusturica je rekao da su pomenuta četiri kluba odabrana, jer imaju bogatu historiju i veliki broj navijača, ali se razmišlja i o uključivanju ostalih premijerligaša, kao i proširivanju projekta na reprezentativni nivo. Ukoliko sve prođe po planu, kartice bi mogle biti završene do početka sljedeće godine.

Ukoliko projekt bude uspješan, kartice sa brendom FK Sarajevo omogućit će vlasnicima plaćanje kod svih trgovaca koji prihvataju VISA kartice, podizanje gotovine na svim ATM-ovima ili POS-ovima, koji su u mreži VISA-e, te plaćanje putem interneta kod svih internet trgovaca.

Osnovna prednost ovakve vrste kartice jeste to što klijent koristi isključivo svoja sredstva, odnosno sredstva koja je uplatio na račun. Zbog toga, ovakva kartica pruža klijentu dodatnu sigurnost u slučaju gubitka, krađe ili eventualne pronevjere kartice prilikom bilo kakvog korištenja.