Vratili se među elitu
10

FK Olimpik od danas na Vlašiću, trener Vojvodić izuzetno zadovoljan radom ekipe

K. H.
Darko Vojvodić
Darko Vojvodić
Nogometaši Olimpika tokom prethodnih dana vrijedno su radili na pripremama za novu sezonu.

Šef stručnog štaba Darko Vojvodić zadovoljan je svim što se dešavalo u periodu koji je iza nas.

"Moram reći da sam zadovoljan. Svi koji me poznaju znaju da sam zahtjevan na svakom treningu, a pogotovo tokom priprema. Sada je vrijeme da uvidimo i ispravljamo greške koje uočimo, kada krene prvenstvo za to neće biti vremena. Ovo kako moji momci rade, ne mogu da im nađem zamjerku. Kako stariji, iskusniji igrači, tako i ovi mlađi, koji su pokazali da imaju kvalitet i da mogu da se nose sa svim izazovima", rekao je Vojvodić.

Olimpik je u subotu odigrao prvi pripremni susret protiv Famosa.

"Rezultat je bio u drugom planu. U ovakvim utakmicama je apsolutno nebitan. Ako uzmemo u obzir da smo posljednju utakmicu odigrali početkom marta, onda mogu biti više nego zadovoljan. Nakon uvodnog dijela priprema, bilo nam je bitno da 'osjetimo' loptu i igru i to je izgledalo vrlo dobro. Puno je još posla pred nama, ali imamo dosta vremena da se uigramo i spremimo. Svjesni smo premijerligaških napora i sve činimo da ništa ne prepustimo slučaju", rekao je Vojvodić.

Olimpik u nedjelju putuje na drugi dio priprema koji će biti obavljen na Vlašiću.

"Idemo na Vlašić, koji je naša baza za pripreme i gdje smo svoji na svome. Hotel, tereni, dvorana, sve je organizovano na visokom niovu. Imamo sve uslove da uradimo ono što smo zamislili. Očekujem da kompletiramo kadar u potpunosti u narednih par dana, tako da ćemo i sa te strane biti mirni i možemo se u potpunosti posvetiti radu. Odigrat ćemo i dvije utakmice na Vlašiću, a nakon toga slijedi povratak u Sarajevo i finalni dio priprema", rekao je Vojvodić.

Nogometaši Olimpika bit će smješteni u hotelu Sunce, a stručni štab je odlučio na pripreme povesti ukupno 31 nogometaša, pa će tako svi oni dobiti priliku da se nametnu za finalni dio priprema i izbore se za svoj status. Vukovi će svoj prvi trening obaviti danas, odmah nakon dolaska i smještaja u hotel.