"Atomska bomba"
71

FK Novi Pazar najavio najveći dan u svojoj historiji, stiže bivši igrač Intera i Rome

D. P.
Ljajić iza sebe ima zavidnu karijeru (Foto: Calciomercato.it)
Ljajić iza sebe ima zavidnu karijeru (Foto: Calciomercato.it)
Nogometaši Novog Pazara u nastavak sezone u elitnom rangu ući će jači za najveće pojačanje u historiji kluba, nekadašnju zvijezdu Intera, Rome i Bešiktaša, Adema Ljajića.

Najpoznatiji nogometaš iz Novog Pazara posljednjih decenija nikada nije igrao za klub iz svog grada. Ljajić je prošao omladinsku školu Partizana, a onda se zaputio u Italiju gdje je igrao nekoliko godina za Inter, Romu, Fiorentinu i Torino.

Iskusni ofanzivni veznjak posljednji angažman imao je u turskom Fatih Karagumruku, nakon čega je postao slobodan igrač od početka ove godine. Dugo je tražio angažman, a onda se odlučio skrasiti u klubu iz svog rodnog grada.

Novi Pazar se sinoć kasno oglasio na društvenim mrežama najavivši "atomsku bombu" i najveći dan u historiji kluba. Srbijanski mediji naknadno su objavili da se radi o dolasku Adema Ljajića, a to je potvrdio i sam klub.

"Atomska bomba! Sutra, vjerovatno, bit će najveći dan historiji FK Novi Pazar na putu ka evropskim ambicijama. Sve će se konačno znati do 23:59", naveli su iz ovog srbijanskog superligaša.

Naravno, ne treba ni naglašavati kakvu je euforiju izazvala ta objava među navijačima Novog Pazara koji računaju na Evropu naredne sezone i imaju velike ambicije. Iako nije igrao neko vrijeme te ima 31 godinu, Adem će sigurno biti veliko pojačanje za Novopazarce.