Žalba na suđenje
67

FK Novi Pazar: Istupamo iz lige, uzaludno je ulagati novac u srbijanski fudbal

Klix.ba
Foto: Facebook/Novi Pazar
Foto: Facebook/Novi Pazar
Čelnici Novog Pazara na današnjoj vanrednoj sjednici Upravnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o istupanju iz Prve lige Srbije zbog jako lošeg suđenja na posljedjem meču, kao i zbog skandiranja imena ratnog zločinca Ratka Mladića.

Saopćenje ovog kluba prenosimo u cjelosti.

"Upravni odbor FK Novi Pazar, na hitnoj sjednici održanoj danas u 10 sati , donio je jednoglasnu odluku o istupanju kluba iz daljeg takmičenja. Ne želimo da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju u kojem se unaprijed znaju pobjednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova odlučuju ishode mečeva.

Jučerašnja utakmica u Dobanovcima je kap koja je prelila čašu. Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali je sigurno da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili infrmaocije od naših prijatelja, da dolaze po zadatku i da je utakmica unaprijed završena. S druge strane sudija Maksimović se oglušio dok se skandiralo ratnom zločincu Ratku Mladiću, vjerovatno zbog toga što na to niko ne reaguje ni kada mu se skandira i na drugim stadionima.

Sve ovo je dovoljan razlog da naš klub istupi iz daljeg takmičenja, kako ne bi uzaludno trošio novac grada jer je očigledno da je ulagati novac u srpski fudbal potpuni promašaj i sigurni gubitak.

Upravni odbor vjeruje da će Skupština na sljedećem zasjedanju, koje je zakazano za 8. decembar, podržati ovu odluku i da će Klub napustiti dalje takmičenje", stoji u saopćenju kluba.

Novi Pazar se nakon 15 odigranih utakmica nalazi na osmoj poziciji u Prvoj ligi Srbije sa osvojenih 20 bodova.