Izbačeni u niži rang
47

FK Borac: Riješili smo problem sa ŠF Džaja, NSBiH trenira strogoću na nama

Klix.ba
FK Borac definitivno će sljedeće sezone igrati Prvu ligu Republike Srpske. To je jasno nakon odluke UEFA-e da prizna odluku Komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH, a ovim povodom su se Banjalučani oglasili saopćenjem za medije.

"Iako je naš klub izborio opstanak na zelenom terenu, NSBIH odlučio je da po prvi put striktno primjeni pravila. Borac je riješio decenijski problem sa ŠF Džaja, doduše nešto kasnije od zadatog roka, ali je riješio. Minulih godina važili su dvostruki aršini i pojedinim klubovima se gledalo kroz prste iako su njihovi problemi ostali neriješeni. Dakle, NSBIH je odlučio u ovom slučaju da trenira strogoću na našem klubu. Borac će ispoštovati odluku i naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS. To će iskoristiti za reorganizaciju na svim poljima, sanaciju svih dugova i da se vrati još jači u Premijer ligu BiH. Također, u FK Borac svi vjeruju da će se NSBiH i u narednim situacijama strogo pridržavati pravila i poštovati rokove", saopćeno je iz Borca.

Umjesto banjalučkog kluba će u Premijer ligi BiH igrati Čelik, koji je na osnovu bodova osvojenih prošle sezone ispao iz najvišeg ranga bh. nogometa.