"Lešinarko" ili "Leško"
256

FK Borac predstavio klupsku maskotu, već su se pojavili zanimljivi prijedlozi za ime

D. P.
Maskota na stadionu Borca (Foto: FK Borac)
Maskota na stadionu Borca (Foto: FK Borac)
Fudbalski klub Borac Banja Luka predstavio je novu klupsku maskotu na jučerašnjem derbiju 24. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog.

Banjalučani su poraženi rezultatom 2:1 na svom terenu i tako je Zrinjski vratio kakvu-takvu nadu u osvajanje titule prvaka BiH. Mostarce i dalje čeka nevjerovatno težak posao jer Borac ima devet bodova prednosti na vrhu, ali je i dalje sve moguće.

Na utakmici protiv Zrinjskog Banjalučani su predstavili maskotu kluba. Prvi put se na Gradskom stadionu pojavila maskota ptice lešinara, simbola najvatrenije navijačke grupe ovog kluba.

Borac je objavio fotografije svoje nove maskote i zadao zadatak svojim navijačima, a to je da imenuju novog "miljenika" koji će se pojavljivati na njihovom stadionu u budućnosti.

Borčevci su već krenuli s komentarima pa su tako neki od prvih prijedloga za ime maskote "Lešinarko", "Lešek", "Leško", "Mamurni lešinar"...

Prema prvim fotografijama, čini se da je maskota bila najzanimljivija onim najmlađim navijačima Borca koji su iskoristili priliku i fotografisali se s novom pojavom na stadionu.