Nogomet
1

FK Borac počeo pripreme za proljetni dio sezone

Klix.ba
Foto: Borac Sport
Foto: Borac Sport
Pripreme nogometaša Borca za predstojeću proljetnu polusezonu počele su danas i to prozivkom koja je obavljena u klupskoj svlačionici. Na prvom okupljanju pojavilo se 27 fudbalera od 29, koliko ih je bilo na spisku, pošto su Vladan Grujić i Mladen Žižović iz opravdanih razloga bili odsutni.

Na današnjoj prozivci pojavili su se: Asmir Avdukić, Borislav Pilipović, Marko Jevtić, Bojan Macanović, Petar Ilić, Fedor Predragović, Toni Jović, Joco Stokić, Darko Đajić, Miloš Žeravica, Aleksandar Subić, Stefan Savić, Mihajlo Savanović, Ivan Kostić, Srđan Bečelić, Uglješa Radinović, Nebojša Runić, Luka Gajić, Branislav Ružić, Siniša Dujaković, Jovan Kastratović, Nikola Dujaković, Vladimir Tučić, Aleksandar Kondić, Dušan Stevandić, Stefan Dujaković i Elvir Koljić, koji je u dosadašnjem toku karijere nosio dres Ključa i Triglava iz Kranja, rođen je 1. januara 1995. godine, a igra u veznom redu.

Do kraja sedmice svi igrači obavit će neophodne ljekarske preglede, a treninzi punim kapacitetom krenuće u ponedjeljak (19. januar). Do kraja januara ekipa će trenirati na terenima Vrbasa i Krupe, a potom se seli u Novigrad i Umag, gdje ostaje 10 dana i gdje će učestvovati na turniru pod nazivom Istria Winter Cup. Crveno-plava ekspedicija potom se vraća u Banju Luku, gdje će trenirati do kraja priprema i prve prvenstvene utakmice protiv Mladosti, koja je zakazana za 28. februar, objavio je Borac Sport.