Idol nacije
0

Firmino otkrio kako je iskopirao Ronaldovu bizarnu frizuru s Mundijala 2002. godine

Klix.ba
Roberto Firmino (Foto: EPA-EFE)
Roberto Firmino (Foto: EPA-EFE)
Roberto Firmino želi pratiti Ronaldove korake ka osvajanju Svjetskog prvenstva ovog ljeta, a brazilski napadač je sada otkrio da je kao dijete već imitirao slavnog zemljaka.

Ronaldo je predvodio Selecao do titule u Japanu, osvojivši Zlatnu kopačku zahvaljujući osam golova, od čega je dva postigao u pobjedi (2:0) u finalu protiv Njemačke.

Međutim, sjajni napadač neće biti upamćen samo po golovima na tom prvenstvu, već i po bizarnoj frizuri koju je Firmino kopirao dok je navijao za svoju državu.

"Živio sam svaki udarac s tog Svjetskog prvenstva. Budio sam se usred noći da bih gledao utakmice. To je bio jedan od nezaboravnih trenutaka mog djetinjstva. Od tada sanjam da ću igrati na Svjetskom prvenstvu. Brazil je postao svjetski prvak peti put i to je bila lijepa stvar. Čak sam se i ošišao kao Ronaldo prije polufinala. Bio sam u potpunosti mislima na Svjetskom prvenstvu i volio sam svaku sekundu. Tim je bio nevjerovatan i krunisanje prvaka je nešto u čemu još želim iskopirati Ronalda", rekla je Liverpoolova zvijezda za FourFourTwo.

Firmino dolazi nakon dobre sezone na Anfieldu i uvjeren je da Brazil može otići do kraja u Rusiji.

"Samo trebam nastaviti raditi naporno. Moram svaki dan nastaviti raditi predano i pokušati se poboljšati koliko god je to moguće, tako da sam spreman i uvijek u mogućnosti da dam sve od sebe kada turnir počne. Nadam se da ću u nacionalnom timu biti jednako uspješan kao što sam bio u Liverpoolu ove sezone. Osvajanje Svjetskog prvenstva bi bilo nevjerovatno, ali moramo jako raditi da san pretvorimo u realnost", rekao je.

Titeovi izabranici počinju turnir duelom protiv Švicarske 17. juna, a onda im slijede mečevi protiv Kostarike i Srbije u grupi E.