Nogomet
0

Fiorentinini navijači: “Svi smo mi Irci”

Totalsport
Igranje rukom Thierryja Henryja pri pogotku kojim je Francuska izborila nastup na Svjetskom prvenstvu i dalje je glavna nogometna tema među mnogim navijačima.

Na originalan način podršku Republici Irskoj, reprezentaciji koja je zbog tog pogotka u uzvratnoj dokvalifikacijskoj utakmici ostale bez prilike izboriti odlazak sljedeće godine u Južnoafričku Republiku, pružit će navijači Fiorentine.

Veza njih i irske reprezentacije jest njihov nekadašnji trener, a sada izbornik razočarene izabrane irske vrste, Giovanni Trapattoni.

U utakmici 5. kola skupine Lige prvaka u utorak će svoj susret odigrati “viole” i Lyon, a navijači toskanskog kluba pripremaju posebnu dobrodošlicu francuskoj ekipi. Navodno je već pripremljen transparent na kojem piše “Svi smo mi Irci”.

Prošlu srijedu je, podsjetimo, Francuska prošla Irsku u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija za SP pogotkom Williama Gallasa u 13. minuti prvog produžetka. Asistirao mu je Henry nakon što je dva puta rukom dirao loptu koja mu je bježala u gol-aut i to u akciju u čijem su začetku dvojica Francuza bila u zaleđu. Dotad su Irci vodili 1-0 i ukupan je rezultat bio 1-1.