Nogomet
0

Fiorentina je "potpisnik gluposti" prelaznog roka

Totalsport
Nakon sedam odigranih kola u talijanskoj Seriji A na posljednjem mjestu se nalazi Fiorentina, tek sa pet osvojenih bodova. Očigledno je da će se taj ugledni klub ove sezone boriti za opstanak.

Mnogi takve loše rezultate pripisuju činjenici da je tokom ljeta s trenerske klupe otišao Cesare Prandelli i to na mjesto talijanskog selektora, dok je njegova zamjena, Srbin Siniša Mihajlović, zasad ostavio prilično negativan dojam.

No, uprava kluba iz Toskane je definitivno pravila greške u koracima i na drugim poljima, pa tako možemo govoriti da je ovaj klub napravio "najveću glupost" ljetnog prelaznog roka.

U pitanju je dovođenje odličnog poljskog golmana 30-godišnjeg Artura Boruca, dotadašnjeg golmana Celtica. Platila je Fiorentina njegov angažman skoro dva miliona engleskih funti, ali to je potpisivanje potpuno začudilo jer jedna od najvećih, rijetkih kvaliteta, koje klub posjeduje je golman - također 30-godišnji Francuz Sebastien Frey.

Dotični Frey je branio tokom svih sedam utakmica Serije A, a pojačanje Boruc čvrsto sjedi na klupi. Svemu tome se čude i kolege iz drugih klubova Serije A.

"Bio je to strahovito čudan potpis. Klub ima dva fantastična golmana, a naravno da samo jedan može braniti", rekao je Belgijanac Gillet, inače "broj 1" Barija, te dodaje: 

"Valjda ja, kao i ostali, znamo manje od odgovornih ljudi u Fiorentini. Njima je ta situacija valjda jasnija..."