Gosti optimistični
86

Finci se nadaju novom slavlju na Bilinom Polju: Imamo kvalitet za tri boda

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor Finske Markku Kanerva uoči utakmice s Bosnom i Hercegovinom je kazao da su šanse za pobjedu obje ekipe 50:50, ali da imaju dobra sjećanja na mečeve u Zenici.

Kanerva je kazao da se pripremaju za sutrašnju utakmicu te da se nada da će se poniviti rezultat iz Zenice kada su slavili 3:1, te se osrvrnuo i na poraz od Rumunije:

"U utakmici s Rumunima smo igrali dosta dobro, ali se moramo potruditi da postignemo golove. To nismo uspjeli u Bukureštu, ali za sutra imamo dobre uspomene kada smo postizali pogotke i nadam se da ćemo to uspjeti i sutra. BiH je jako dobra, vodi na tabeli. Nisu izgubili nijednu utakmicu. Imaju jako dobre igrače i neće biti lako. Moramo se dobro pripremiti fizički i mentalno. Imat ćemo šansu da osvojimo bodove, još je otvorena igra", izjavio je Kanerva.

Rasmus Schuller, prvotimac Finske, je kazao da dobro poznaju bh. tim, ali da je svaka utakmica težak izazov.

"Igrali smo s Bosnom i Hercegovinom, dobro ih poznajemo. Dosta puta smo igrali, ali će ovo biti težak izazov. Imaju dobar tim, dobro igraju kod kuće, ali imamo dobre uspomene igrajući na Bilinom Polju. Imamo kvalitet za tri boda, sigurno je da neće biti lako, ali ćemo se potruditi", izjavio je Schuller te dodao da su spremni na promjene ovisno kako se postavi bh. tim.

"Spremni smo za promjene, treneri uvijek pokušavaju iskoristiti novu taktiku i pristupiti igru na različite načine ali smo se pripremili. Znamo koji je osnovni tim, a ako dođe do promjene, prilagodit ćemo se. BiH ima iste prednosti i snagu kao i ranije, pokušat ćemo u napadu iskoristiti ograničena područja gdje su izloženi", zaključio je Schuller.

Selekcija Finske nakon konferencije za medije na Bilinom Polju je odradila i službeni trening koji je za predstavnike medija bio otvoren 15 minuta.