Sve je dogovoreno
76

Filmski preokret u transferu od 100 miliona eura, Chelsea ispred nosa ukrao pojačanje Arsenalu

K. H.
Mykhaylo Mudryk (Foto: EPA-EFE)
Mykhaylo Mudryk (Foto: EPA-EFE)
Ukrajinski nogometaš Mihajlo Mudrik postat će novi igrač Chelseaja nakon nevjerovatnog preokreta u posljednjim satima, kada su Plavci nadmašili ponudu Arsenala i ispred nosa im pokupili ovog krilnog nogometaša.

Kako navodi The Athletic, Chelsea je danas u Poljskoj dogovorio transfer ovog igrača u vrijednosti od 100 miliona eura, a igrač je već na putu iz Turske za London, gdje su zakazani medicinski pregledi i gdje će uskoro potpisati za novi klub.

Arsenal već mjesecima aktivno radi na dovođenju ovog igrača, a nakon prve dvije, danas im je odbijena i treća ponuda, također blizu 100 miliona eura uz bonuse, pa će na kraju ovaj krilni napadač završiti na Stamford Bridgeu, iako su ga svi već vidjeli na Emiratesu.
Ovo je svakako najskuplji transfer u zimskom prijelaznom roku i nema sumnje da će navijači Arsenala biti ogorčeni na ovog igrača, ali i čelnike svog kluba što su dopustili da im veliki gradski rival preotme veliko pojačanje.

Mudrik se smatra jednim od najvećih talenata u Evropi, a danas je dobio i nagradu za najboljeg igrača Šahtara u 2022. godini.