Nogomet
0

Filippo Inzaghi: Balotelli je najbolji napadač u Seriji A

Totalsport
Filippo Inzaghi (Foto: Arhiv/AFP)
Filippo Inzaghi (Foto: Arhiv/AFP)
Penzionisani talijanski nogometaš Filippo Inzaghi (40), dugogodišnji bivši napadač Milana (2001.-2012.), proglasio je Marija Balotellija najboljim napadačem Serije A.

Iako je ljetos Apeninski poluotok napustio najbolji strijelac Serije A iz prošle sezone Edinson Cavani (otišao u PSG), napadačku su konkurenciju osjetno pojačali igrači poput Carlosa Teveza, Marija Gomeza i Gonzala Higuaina.

No, Inzaghi smatra da je "zločesti dečko" talijanskog nogometa koji je u Milan stigao u januara iz Manchester Cityja, nijansu bolji od svih njih.

"Nazvao bih Milanov napad velikim, a Balotelli je najjači napadač u Italiji. Kao Milanov navijač nadam se da će postati najbolji strijelac Serije A. Bilo bi to važno za njega, za nas i za reprezentaciju", rekao je Inzaghi za Corriere dello Sport.

Komentirao je Inzaghi i novoformirani napad PSG-a u sastavu Edinson Cavani-Zlatan Ibrahimović, kao i Barcelonin tandem koji čine Lionel Messi i Neymar.

"Cavani i Ibrahimović su zastrašujući tandem. Jedan su od najjačih tandema u Europi i zabit će zajedno 50 golova. Neymar i Lionel Messi su dvojica napadača koje bi svaki trener volio imati u timu. Messi je apsolutno najbolji igrač, a Neymara sam pratio na Kupu konfederacija i svidio mi se. Nevjerojatan je u igri jedan na jedan."