Nogomet
0

Filipović: Radnik je veliki izazov i prilika za budućnost

Klix.ba
Miladin Filipović
Miladin Filipović
Poslije odlaska Nikole Čelebića iz FK Radnik ostalo je upražnjeno mjesto lijevog beka koji bi u ekipi bio konkurencija Stanku Ostojiću. Sportski sektor kluba je rješenje pronašao u Miladinu Filipoviću, koji je u Bijeljinu došao iz Podrinja iz Janje.

"Interesovanje Radnika je trajalo je tokom cijele prošle polusezone. U Podrinju sam, dijelom i zbog interesovanja mog novog kluba, pružao dobre partije koje nisu prošle nezapaženo. S prvotimcima Radnika sam trenirao od početka priprema za proljezni dio sezone, a ugovor sam potpisao neposredno pred odlazak u Antaliju, kada su završene sve tehničke stvari u vezi transfera između klubova", izjavio je Filipović.

Poznavaoci takmičenja u Prvoj ligi RS su prošle jeseni imali riječi hvale za igre koje je pružao u Janji, ali je nakon prelaska u Radnik i Filipović svjestan da ga očekuju mnogo teži zadaci.

"Već sam spoznao daleko ozbiljniji nivo igre i profesionalizma u novom klubu. Činjenica da smo prije par dana igrali protiv ekipe iz ruske Premijer lige u kojoj igra Ivan Ivanov, prijenekoliko godina najbolji igrač Partizana, dovoljno govori o nivou nogometa na kojem se Radnik nalazi. Ekipu također krasi nevjerovatan timski duh, a meni lično će poseban izazov biti konkurencija mnogo iskusnijem saigraču i kapitenu ekipe Stanku Ostojiću", rekao je novi igrač Radnika.

Filipović je rođen 2. septembra 1995. godine u Zvorniku te do kraja sezone u Premijer ligi može nastupati kao U21 igrač. Iako mlad, novi igrač Radnika ima zavidno iskustvo u seniorskoj konkurenciji.

"Od malena sam gajio posebnu ljubav prema nogometu, a karijeru sam započeo u matičnom Napretku iz Donjeg Šepka, gdje sam za prvi tim debitovao sa 16 godina. Dio karijere sam proveo u OFK Beograd, a u Radnik dolazim iz Podrinja. Ovo je za mene veliki korak, dio mog sna, i nadam se 'odskočna daska' za dalje. Zahvalio bih se onima koji su prepoznali moj talenat, pružili mi šansu, a znam da ću dati sve od sebe da ispunim njihova očekivanja", završio je Filipović.

Filipović će danas imati priliku da zaigra za novi klub u prijateljskoj utakmici koju Radnik u Antaliji igra protiv mađerskog Soroksara. Soroksar zauzima drugu poziciju u drugoj ligi Mađarske, a utakmica će se igrati od 13:00 po našem vremenu.