Treća titula u nizu
74

Filipović: Od početka smo bili favoriti za titulu, spremni smo za igranje u Evropi

Piše: K. H.
Miloš Filipović (Foto: R. D./Klix.ba)
Miloš Filipović (Foto: R. D./Klix.ba)
Miloš Filipović bio je jedan od najboljih igrača Zrinjskog na putu Plemića ka trećoj uzastopnoj tituli prvaka, a nakon pobjede protiv Širokog Brijega rezultatom 3:1 kojom su stigli do šampionskog pehara, istakao je da je ponosan na ovaj uspjeh i da je zadovoljan odigranom sezonom.

On je za Klix.ba neposredno nakon meča istakao da je Zrinjski najmanje griješio na šampionskom putu i da su od početka bili najveći favoriti za titulu prvaka.

"Od početka smo bili favoriti za titulu prvaka, s tim da smo imali puno oscilacija. Ipak, najmanje smo griješili i dolazili smo do pobjede kada je to najviše trebalo. Ovo je moja treća uzastopna titula, zahvalio bih se saigračima, treneru i čitavom stručnom štabu, zajedno s predsjednikom kluba", rekao je Filipović, pa nastavio:

"Ovo je bila sezona iz snova. Postigao sam 14 pogodaka i imao sam 11 asistencija, prve godine kada sam došao znao sam da je Zrinjski veliki klub i nijednog trenutka nisam sumnjao da imamo najbolje igrače i da ćemo ostvariti uspjeh. Ovo je moja prva sezona da sam dobio punu minutažu i mislim da sam je iskoristio na najbolji mogući način", dodao je Filipović.

Filipović je nakon toga istakao da se Zrinjski od početka sezone sprema za utakmice u Evropi te da vjeruje kako će ove godine napokon napraviti iskorak na evropskoj sceni.

"Od početka sezone se spremamo za Evropu i trener Blaž Slišković više puta je napominjao da se sve vrijeme spremamo za iskorak na evropskoj sceni, a lično, mislim da ove godine možemo daleko dogurati", završio je trenutno najbolji strijelac Premijer lige sa 14 pogodaka.

Zrinjski se dva kola prije kraja Premijer lige nalazi na prvom mjestu sa šest bodova više od Željezničara.